Transfernieuws

Van den Boomen binnenkort transfervrij: 'Hij is de perfecte vervanger van Kökçü'

Van den Boomen binnenkort transfervrij: 'Hij is de perfecte vervanger van Kökçü'

05-04-2023 11:41

Branco van den Boomen kan na dit seizoen een geweldige periode bij Toulouse afsluiten. De Nederlander speelde zich in Frankrijk in de kijker met Stijn Spierings en Thijs Dallinga, maar zou helemaal niet misstaan bij Feyenoord, meent trainer Mike Snoei. 

Snoei werkte in het verleden samen met Van den Boomen bij De Graafschap en is inmiddels actief als hoofdtrainer van Telstar. De trainer ging het gesprek aan met VoetbalPrimeur om over de opties van Van den Boomen te spreken. "Ik vroeg de hoofdsponsor of we niet konden proberen om Branco los te weken bij FC Eindhoven. Hij had een gelimiteerde afkoopsom van 350.000 euro en daar wilde men wel aan meewerken. Hij heeft één jaar bij ons gespeeld. Voor hem was Toulouse een prachtige stap, maar wij vonden het jammer, omdat we min of meer op hem rekenden in de Eredivisie."

De Graafschap zou dat seizoen promoveren naar de Eredivisie, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. "Ik had al helemaal in mijn hoofd om dat met Ralf Seuntjens en Van den Boomen te doen, maar die jongen was zo ambitieus dat ik daar wel begrip voor had. Hij kon een geweldig contract tekenen bij Toulouse in de Ligue 2. Hij was in zijn eerste jaar meteen een monster en maakte twaalf goals en gaf 21 assists. De stap was achteraf ook een hele goede, omdat hij toe was aan iets nieuws."

De Europese (sub)top zal aan Van den Boomen trekken met zijn transfervrije status, maar Snoei ziet de middenvelder liever terug in Nederland. "Ik heb meer dan een jaar geleden gezegd dat ik het een hele goede middenvelder voor Feyenoord zou vinden. Dat vind ik nog steeds, hij is eigenlijk de perfecte vervanger voor Orkun Kökcü. Hij heeft dezelfde kwaliteiten en in de passing vind ik hem zelfs nog wat beter dan Kökcü."